Masarnia

 

krojenie mięsaBudynek masarni w Pruszczu, należący do GS Samopomoc Chłopska jest nowo powstałym obiektem, służącym działalności związanej z ubojem zwierząt oraz przetwarzaniem ich mięsa. Składa się z dwóch części, w których zachodzi cały proces wytwarzania wędlin i innych produktów odzwierzęcych. Nasza masarnia jest budynkiem spełniającym wszystkie standardy związane z wymogami Unii Europejskiej. Produkcja wędlin odbywa się zgodnie z zasadami dobrej praktyki produkcyjnej i zasadami HACCP.

Starannie selekcjonujemy zgłaszających się do nas dostawców zwierząt. Przyjmujemy tylko te oferty, które spełniają wyznaczone przez nas wymogi. Dbamy o to, by produkty sygnowane naszym znakiem wyróżniały się na tle konkurencji. Wędliny wytwarzamy według tradycyjnych receptur, które oparte są na naturalnych przyprawach. Oferujemy produkty gotowane, wędzone i parzone. Dysponujemy specjalistycznym i nowoczesnym sprzętem pozwalającym na wydobycie najlepszego smaku z mięsa. Specjalizujemy się w wytwarzaniu kiełbas, szynek, boczków i polędwic, które dostarczane są do okolicznych sklepów.

W produkcji masarniczej skupiamy się na zapewnieniu wysokiej jakości wytwarzanych produktów. Dbamy o ekologię, rozwój sieci dystrybucji oraz zadowolenie naszych klientów. Wyroby masarni GS Samopomoc Chłopska znajdują uznanie wśród stałych i nowych odbiorców.